Home
menu
 
0475/80.19.18

Roosterconstructies

VEEL GESTELDE VRAGEN I.V.M ROOSTERCONSTRUCTIES
 

1.     Waarvoor worden roosterconstructies gebruikt ?

Roosters werden in het verleden enkel gebruikt in de industrie-, landbouw en garagesector. Heden ten dage worden deze roosters ook gebruikt voor de afwerking in tuinen zoals paden, loopbruggen, terrassen. Ook in architectonische toepassingen vinden de roosters hun weg zoals voor scheidingswanden, zonneweringen, gevelbekleding..etc. De meest voorkomende roosters zijn de geperste verzinkte roosters.
 

2.     Bestaan er standaard afmetingen ?

Er bestaan inderdaad standaard afmetingen. Dit zijn meestal roosters met vierante vorm 80 x 80 cm, 100 x 100 cm..etc. Standaard afmetingen zijn goedkoper dan maatwerk. Het is dus in uw voordeel, indien dit mogelijk is, binnen de standaard afmetingen te blijven. Bovendien hebben standaard roosters een kortere levertermijn.

3.     Worden roosters ook op maat gemaakt ?

Roosters worden eveneens op maat gemaakt. Voor toepassingen waar het niet anders kan worden de roosters gemaakt volgens de door ons of u opgegeven afmetingen. Indien nodig kan dit zelfs met ronde kanten. De dikte van de roosters wordt eveneens bepaald in functie van de nodige draagkracht.
 

4.     Welke soorten roosters bestaan er ?

Roosters bestaan op heden in inox, staal en kunsstof. De meest gebruikte soort is de verzinkte geperste rooster. De maasopening kan gekozen worden in functie van de toepassing. Hoe groter de maasopening, hoe goedkoper en lichter de rooster.
Maar nu deze roosters ook hun weg gevonden hebben naar de architectonische toepassingen zijn er een groot aantal varianten ontstaan. Zo zijn er ook de lammellenroosters die voornamelijk gebruikt worden als zonnewering, of in wanden ter voorkoming van inkijk, roosters met glasvulling, roosters, artdeckroosters, vlonderroosters, roosters met led-verlichting..etc. Meer info hierover vindt u op www.staco.be